Κατηγορίες

Σπαγγέτι με μπολονέζ μανιταριών

13/03/2018 21:00, 0 σχόλια

Σπαγγέτι με μπολονέζ μανιταριών
Λαχταριστή πανεύκολη μακαρονάδα με κιμά από… μανιτάρια! Είναι τόσο γευστική, ιδιαίτερη και ελαφριά που δεν θα βλέπετε την ώρα να την ξαναφτιάξετε! Για αυτή τη συνταγή προτιμήστε φρέσκα μανιτάρια.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. σπαγγέτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
2 κοτσάνια σέλινο κομμένα σε μικρούς κύβους
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
4 φλιτζάνια μανιτάρια της αρεσκείας σας ή ποικιλία μανιταριών ψιλοκομμένα στο μούλτι
1 φλιτζάνι ντομάτα στον τρίφτη
2-3 κ.σ. ντοματοπολτό
3/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
1/3  κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, θυμάρι) ψιλοκομμένα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το ντοματοπολτό, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και τα μυρωδικά. Μόλις πάρει ξανά βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Ενδιάμεσα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό. Ενώ η σάλτσα βράζει ετοιμάζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά περιχύνοντας με η σάλτσα των μανιταριών.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;