Κατηγορίες

Ταλιατέλες με μανιτάρια και κουκουνάρι

Ταλιατέλες με μανιτάρια και κουκουνάρι
Εύκολη συνταγή για να ετοιμάσετε πολύ γρήγορα μια απλή αλλά και πολύ λαχταριστή και χορταστική μακαρονάδα με μανιτάρια σε λευκή σάλτσα. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. ταλιατέλες ή φετουτσίνι
200 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. κουκουνάρι
2 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
1 ½  φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι. Το αφαιρούμε από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
2. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα να βράσουν σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας προσέχοντας να μείνουν αλ ντέντε.
3. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα: στο τηγάνι που καβουρδίσαμε το κουκουνάρι προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά τα μανιτάρια. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 1-2 βράσεις και να δέσει. Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από το τηγάνι, ανακατεύουμε, μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα, κουκουνάρι και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;