Κατηγορίες

Mac 'n' Cheese με γιαούρτι

Mac
Mac and Cheese ή αλλιώς μακαρόνια με τυρί- ένα κλασικό comfort food που ταιριάζει ιδανικά με ένα ποτήρι κρασί. Χρησιμοποιώντας γιαούρτι, αυτό το αγαπημένο αμερικάνικο πιάτο γίνεται πολύ πιο ελαφρύ, αλλά εξίσου νόστιμο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

300 γρ. ζυμαρικό κοράλι ή μακαρονάκι κοφτό
2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ τριμμένο ή άλλο της αρεσκείας μας
1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
2 φλιτζάνια φρέσκα τρυφερά φύλλα από σπανάκι (προαιρετικά)
1/4 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/4 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας προσέχοντας να μείνουν al dente. Κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
2. Απλώνουμε τα φύλλα από το σπανάκι στον πάτο από ένα σουρωτήρι. Σουρώνουμε από πάνω τα ζυμαρικά. Το βραστό νερό των ζυμαρικών θα κάνει το σπανάκι να μαραθεί.
3. Επιστρέφουμε τα ζυμαρικά και το μαραμένο σπανάκι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 1/4 φλιτζανιού από το νερό που φυλάξαμε, στη συνέχεια το τυρί και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας ελαφρά. Αν η κρέμα γιαουρτιού είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε ελάχιστο από το νερό που φυλάξαμε. Σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;