Κατηγορίες

Πέννες με μπρόκολο και Μυζήθρα Χανίων.

Πέννες με μπρόκολο και Μυζήθρα Χανίων.
Μας αρέσουν οι συνταγές που μας βοηθούν να βάλουμε το ευεργετικό μπρόκολο στη διατροφή μας και να το απολαύσουμε. Μια τέτοια συνταγή είναι κι αυτή που ακολουθεί. Φτιάχνεται γρήγορα και είναι πολύ γευστική.

Υλικά
(για 2 άτομα)

200 γρ. ζυμαρικά (ταλιατέλες ή σπαγγέτι)
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
400 γρ. τρυφερές φουντίτσες μπρόκολου
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. τυρί μυζήθρα Χανίων
100 ml ζωμό λαχανικών
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Βράζουμε  τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν ζεστάνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις φουντίτσες μπρόκολου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και λίγο-λίγο το ζωμό ανακατεύοντας. Αν δούμε ότι το μείγμα γίνεται πολύ αραιό δεν ρίχνουμε όλη τη ποσότητα του ζωμού.
4. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπρόκολο και το τυρί. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά μερικές φορές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο (προαιρετικά) και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;