Κατηγορίες

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες

15/11/2016 18:00, 0 σχόλια

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες
Μία από τις πιο εύκολες και νόστιμες μακαρονάδες που μπορούμε να φτιάξουμε με γαρίδες. Η Alfredo είναι μια κρεμώδης άσπρη σάλτσα που φτιάχνεται πολύ γρήγορα και είναι πεντανόστιμη. Δεν θα σας πάρει περισσότερο από 25 λεπτά.

Υλικά

(για 4 άτομα)

500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους χωρίς κεφάλι, αποφλοιωμένες και καλά πλυμένες
500 γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι ή πένες
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 κ.σ. βούτυρο
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πρέζα πάπρικα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες, τις οποίες έχουμε πασπαλίσει με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα, μέχρι να γίνουν ροζ εξωτερικά και διάφανες εσωτερικά. Δεν χρειάζονται πολύ σοτάρισμα γιατί θα σκληρύνουν.
3. Με τρύπια κουτάλα βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μειωθεί στο μισό ο όγκος του υγρού περιεχομένου. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το τυρί χωρίς να βράσει.
4. Προσθέτουμε τις γαρίδες από το μπολ, λίγη ακόμα πάπρικα, τα σουρωμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά κα δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο.
5. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;