Κατηγορίες

Ζυμαρικά φούρνου με μπρόκολο και κουνουπίδι

Ζυμαρικά φούρνου με μπρόκολο και κουνουπίδι
Ψάχνετε τρόπο να μαγειρέψετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι για να το φάει όλη η οικογένεια; Συνδυάστε τα με ζυμαρικά σε ένα λαχταριστό φαγητό φούρνου για εγγυημένη επιτυχία!

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
200 γρ. φουντίτσες μπρόκολου
200 γρ. φουντίτσες από κουνουπίδι
1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
250 γρ. γκούντα τριμμένο
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. μουστάρδα
200 ml γάλα light

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του χρόνου προσθέτουμε και τις φουντίτσες μπρόκολου και κουνουπιδιού.
3. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί καλά το αλευρι και να προκύψει μια αραιή σάλτσα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακτεύουμε καλά.
4. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, τα γυρίζουμε σε ενα μικρό προς μέτριο ταψί, προσθέτουμε τη σάλτσα, την τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να απλωθούν τα υλικά ομοιόμορφα. Απλώνουμε στην επιφάνεια το γκούντα και φήνουμε στον φούρνο για 20 περίπου λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η επιφάνεια.
5. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του φαγητού και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;