Κατηγορίες

Πένες με 4 τυριά

Πένες με 4 τυριά
Μία από τις πιο κλασικές και αγαπημένες συνταγές για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Τα υλικά είναι απλά και το αποτέλεσμα εξαιρετικά νόστιμο. Απολαύστε τη ζεστή παρέα με μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.

Υλικά

(για 4 άτομα)

600 γρ. πένες ριγωτές
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
200 ml κρέμα γάλακτος
3 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα, μπλε τυρί, γκούντα και πεκορίνο (ή άλλα της αρεσκείας μας)
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Ενώ οι πένες βράζουν, σε ενα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι το σκόρδο. Αφαιρούμε τη σκελίδα σκόρδου και ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Θερμαίνουμε ελαφρά μέχρι να λιώσουν τα τυριά χωρίς να βράσουν.
3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα γυρίζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα ανακατεύοντας ελαφρά.
4. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με λευκό ξηρό κρασί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;