Κατηγορίες

Χυλοπίτες με μοσχάρι και μανιτάρια

Χυλοπίτες με μοσχάρι και μανιτάρια
Με αυτή τη συνταγή θα ξεχάσετε το κοκκινιστό μοσχάρι. Ένα εξαιρετικό πιάτο που θα σας χορτάσει και θα σας ευχαριστήσει πολύ. Ό,τι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά

(για 4 άτομα)

500 γρ. χυλοπίτες
700 γρ. φιλέτο μοσχάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
2 κ.γ. κορν φλάουρ
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια να μαλακώσουν. Προσθέτουμε 2 κ.σ. μαϊντανό και ανακατεύουμε.
4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το ζωμό και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το κρέας και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
5. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα με το μοσχάρι και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;