Κατηγορίες

Βίδες με καπνιστό σολομό και φινόκιο

06/12/2017 18:00, 0 σχόλια

Βίδες με καπνιστό σολομό και φινόκιο
Ένα πιάτο ζυμαρικών απλό και εύκολο, αλλά διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Γεμάτο αρώματα και με εκλεπτυσμένη γεύση, θα κλέψει τις εντυπώσεις σε ένα χαλαρό τραπέζι με φίλους.

Υλικά
(για 2-3 άτομα)

300 γρ. βίδες (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας)
200 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 μικρές μαραθόριζες (φινόκιο), κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
40 γρ. κάπαρη, ξεπλυμένη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
15 γρ. φρέσκο άνηθο
1/2 φλιτζάνι κρεμ φρες (ή κρέμα γάλακτος)
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε κρύο νερό και τα σουρώνουμε ξανά.
2. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το φινόκιο, το κρεμμύδι, τον σολομό, την κάππαρη, τον άνηθο και την κρέμα.
3. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το ξύσμα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι (αν χρειάζεται κι άλλο), ανακατεύουμε και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;