Κατηγορίες

Φουρνιστό κοραλάκι με κοτόπουλο και μανιτάρια

Φουρνιστό κοραλάκι με κοτόπουλο και μανιτάρια
Αγαπημένο φαγητό ζεστασιάς το μακαρονάκι στο φούρνο με τυρί. Κάντε το πιο λαχταριστό και χορταστικό με την προσθήκη κοτόπουλου και μανιταριών και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο στο πιάτο!

Υλικά
(για 8 μερίδες)

3 φλιτζάνια κοραλάκι (ή άλλο μικρό ζυμαρικό με τρύπα)
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 3/4 φλιτζανιού γάλα
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ ή έμενταλ, χοντροτριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα
2 στήθη κοτόπουλου, μαγειρεμένα και κομμένα σε μπουκιές
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα μανιτάρια σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
4. Στο ίδιο τηγάνι, ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι με 3 κ.σ. ελαιόλαδο για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, 1/4 του φλιτζανιού κάθε φορά, εξακολουθώντας να ανακατεύουμε ζωηρά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουµε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
5. Μόλις πήξει, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι από το τυρί και το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
6. Ρίχνουμε το μείγμα στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί µια χρυσαφένια κρούστα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;