Κατηγορίες

Σπιτικός ζωμός λαχανικών

Σπιτικός ζωμός λαχανικών
Υλικά

1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 καρότα, χοντροκομμένα
3 κλωνάρια σέλινο, χοντροκομμένα
1 πράσο, χοντροκομμένο
6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 κ.σ. ολόκληροι κόκκοι πιπεριού

Εκτέλεση
1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα, ξαφρίζοντας την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο.
2. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;