Κατηγορίες

Μυρωδάτη κοτόσουπα με καστανό ρύζι

10/01/2017 20:00, 0 σχόλια

Μυρωδάτη κοτόσουπα με καστανό ρύζι
Μια αχνιστή ευωδιαστή πεντανόστιμη κοτόσουπα με λαχανικά και ρύζι είναι ό,τι πρέπει για αυτή την εποχή. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε καστανό ρύζι, που είναι και το πιο θρεπτικό. Η υφή του κάνει τη σούπα μοναδική. Μην παραλείψετε τα μυρωδικά- είναι απαραίτητα για να τονίσουμε τη γεύση του!

Υλικά

(για 6-8 άτομα)

14 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (ή ανάμεικτο ζωμό με λίγο νερό)
2 φλιτζάνια καστανό ρύζι (ή μείγμα καστανού-άγριου ρυζιού)
2 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
4 κοτσάνια σέλερι, κομμένο σε κύβους
4 καρότα, κομμένα σε κύβους
1/2 κ.γ. αποξηραμένο δεντρολίβανο (ή 1 1/2 κ.γ. φρέσκο)
1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι (ή 1 1/2 κ.γ. φρέσκο)
3-4 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους 
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό, το ρύζι, το βούτυρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το σέλερι, τα καρότα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
2. Όταν η σούπα αρχίζει να βράζει, ανακατεύουμε μία φορά και καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Χαμηλώνουμε  τη φωτιά  και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά τουλάχιστον. Ελέγχουμε αν το ρύζι είναι βρασμένο και αν χρειάζεται βράζουμε λίγο ακόμα.
3. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, ανακατεύοντας απαλά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά ώστε να ζεσταθεί εσωτερικά το κρέας, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο αν χρειάζεται και τη σερβίρουμε ζεστή.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;