Κατηγορίες

Σούπα με ρεβίθια και τσορίθο

Σούπα με ρεβίθια και τσορίθο
Η προσθήκη του πικάντικου λουκάνικου σε μια σούπα με ρεβίθια και λαχανικά έχει σαν αποτέλεσμα μια υπέροχα ταιριαστή γεύση με πλούσιο άρωμα και ένα χορταστικό πιάτο. Το τσορίθο είναι ισπανικό λουκάνικο με καυτερό κοκκινοπίπερο. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα πικάντικο λουκάνικο της αρεσκείας σας.

Υλικά
(για 4-5 άτομα)

400 γρ. ρεβίθια προβρασμένα
100 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο σε φέτες
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο συν 2 έξτρα για το τέλος
300 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
2 κοτσάνια σέλερι κομμένα σε κομματάκια
1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
½ φλιτζανιού κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. μείγμα από αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, μαϊντανό)
φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις 5 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το chorizo για 1 λεπτό.
2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα ρεβίθια, τα καρότα, το σέλερι και τις πιπεριές. Τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το ζωμό και τα βότανα και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στο ενδιάμεσο αλατοπιπερώνουμε.
4. Περιχύνουμε με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με μαϊντανό πριν σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;