Κατηγορίες

Κρεμώδης σούπα κουνουπιδιού με μπέικον και γκοργκοντζόλα

28/11/2018 20:00, 0 σχόλια

Κρεμώδης σούπα κουνουπιδιού με μπέικον και γκοργκοντζόλα
Ψάχνετε τρόπους να εντάξετε το κουνουπίδι στη διατροφή σας αλλά το βρίσκετε αδιάφορο γευστικά; Δοκιμάστε το σε μία εύκολη βελούδινη σούπα που με τη νοστιμιά της μπορεί να κερδίσει και ορκισμένους εχθρούς του! Το τραγανό μπέικον και το μπλε τυρί της δίνουν σπιρτάδα και δυνατή γεύση.

Υλικά

(για 6-8  άτομα)

1 ½ μεγάλο κουνουπίδι κομμένο στα μπουκετάκια του
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
2 ½ φλιτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρη
6 φέτες καπνιστό μπέικων ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού τυρί Gorgonzola ή άλλο μπλε τυρί της αρεσκείας μας θρυμματισμένο με τα δάχτυλα
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο


 
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το κουνουπίδι. Τα γυρίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν χωρίς να καεί το κρεμμύδι.
2. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και το γάλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά.
3. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος. Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τα υλικά της κατσαρόλας μέχρι να προκύψει μια σούπα απαλή και κρεμώδης.
4. Ανακατεύουμε καλά την πολτοποιημένη σούπα σε χαμηλή φωτιά και την αλατοπιπερώνουμε.
5. Τηγανίζουμε για λίγο το ψιλοκομμένο μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι ώστε να γίνει τραγανό.
6. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα γαρνίροντας κάθε πιάτο με λίγο τραγανό μπέικον, λίγη θρυμματισμένη Gorgonzola και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;