Κατηγορίες

Βελουτέ μπρόκολο με μπλε τυρί

Βελουτέ μπρόκολο με μπλε τυρί
Κρεμώδης σούπα με μπρόκολο και blue cheese ή πώς το «ταπεινό» μπρόκολο γίνεται γκουρμέ! Εύκολη συνταγή για ένα εντυπωσιακό πιάτο με ένταση γεύσεων που έχει όλα τα στοιχεία να σταθεί σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

800 γρ. μπρόκολο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
3 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζάνι μπλε τυρί (ροκφόρ, γκοργκοντζόλα ή άλλο της αρεσκείας μας) σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι κρουτόν
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Χωρίζουμε το μπρόκολο σε κλωνάρια και τρυφερές φουντίτσες. Κόβουμε τα κλωνάρια σε κομμάτια.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τα κλωνάρια από το μπρόκολο και το ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι τα κλωνάρια να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε και τις φουντίτσες μπρόκολου και βράζουμε για 5-6 λεπτά ακόμα.
3. Βγάζουμε μεριές φουντίτσες μπρόκολου στην άκρη για το γαρνίρισμα. Με ένα μίξερ χειρός πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι τυρί, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία για να ομογενοποιηθεί η σούπα.
4. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή γαρνίροντας κάθε πιάτο με φουντίτσες μπρόκολου, κρουτόν και κομματάκια μπλε τυριού από το υπόλοιπο που έμεινε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;