Κατηγορίες

Βελούδινη σούπα με μανιτάρια και κάστανα

Βελούδινη σούπα με μανιτάρια και κάστανα
Μια υπέροχη βελουτέ που συνδυάζει δύο από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις του χειμώνα. Φτιάξτε την για το γιορτινό σας τραπέζι και οι καλεσμένοι σας θα την απολαύσουν σίγουρα!

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. μαντάρια (άσπρα μικρά  ή πορτομπέλο)
40 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
200 γρ. κάστανα καθαρισμένα, προβρασμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή ζωμό κότας
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
50 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια, τους αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και τα τεμαχίζουμε.
2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο (προσέχοντας να μην καεί). Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί.
3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό, αλατοπίπερο και τα κάστανα και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κάστανα.
4. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
5. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ σε δόσεις τη μανιταρόσουπα και την επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά και την μοιράζουμε στα πιάτα πασπαλισμένη με μαύρο πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;