Κατηγορίες

Κολοκυθόσουπα με μήλο και τζίντζερ

07/01/2019 19:30, 0 σχόλια

Κολοκυθόσουπα με μήλο και τζίντζερ
Η γλυκιά και ιδιαίτερη γεύση της κολοκύθας συνδυάζεται με το μήλο και το πικάντικο άρωμα του τζίντζερ σε μια απολαυστική σουπίτσα, που ταιριάζει απόλυτα ως πρώτο πιάτο στα επίσημα και  εορταστικά τραπέζια. Μπορείτε να τη σερβίρετε με χτυπημένη κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κομμάτι 3 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκτοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (χωρίς όμως να αλλάξουν χρώμα). Προσθέτουμε την κολοκύθα, το μήλο, το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
2. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ η κολοκύθα και να τρυπιέται με το πιρούνι.
3. Αποσύρουμε από τη σούπα από τη φωτιά και πολτοποιούμε το περιεχόμενό της με πολτοποιητή χειρός. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και την ξαναζεσταίνουμε. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ προσθέτοντας προαιρετικά μία κουταλιά χτυπημένη κρέμα από πάνω.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;