Κατηγορίες

Ψαρόσουπα βελουτέ

Ψαρόσουπα βελουτέ
Μία συνταγή για ψαρόσουπα για όσους την προτιμούν πηχτή και βελούδινη. Τα λαχανικά και το ζωμό του ψαριού. Νόστιμη και πολύ θρεπτική, είναι το ιδανικό πιάτο για να ζεστάνει τις κρύες μέρες. Θα τη φάνε ακόμα και εκείνοι που δεν συμπαθούν το ψάρι!

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό ψάρια για σούπα (μπακαλιάρο, σκορπίνες, κοκκινόψαρα ή άλλα ψάρια της αρεσκείας μας)
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο, καθαρισμένο
3 κλωνάρια σέλινο
5-6 καρότα ολόκληρα καθαρισμένα
2-3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1-2 μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα
1 μέτρια ντομάτα κομμένη στα δύο
2 κρόκοι αυγών
2 κ.σ. κορν φλάουρ
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα, οι πατάτες, τα κολοκυθάκια και η ντομάτα για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Ρίχνουμε και τα ψάρια στην κατσαρόλα, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα ψάρια χωρίς να διαλυθούν.
3.  Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα λαχανικά και τα ψάρια σε μια πιατέλα και περνάμε το ζουμί από το σουρωτήρι. Μεταφέρουμε τον σουρωμένο ζωμό στην άδεια κατσαρόλα.
4. Περνάμε από το μπλέντερ τα λαχανικά και αν θέλουμε και το ψαχνό (χωρίς κόκκαλα)  μέρος των ψαριών.
5.  Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι, το κορν φλάουρ και 1 φλιτζάνι από τον ζωμό των ψαριών και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό.
6. Ανακατεύουμε 2-3 φορές σε χαμηλή φωτιά και σερβίρουμε την ψαρόσουπα ζεστή.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;