Κατηγορίες

Ψαρόσουπα βελουτέ με κρανιό

Ψαρόσουπα βελουτέ με κρανιό
Μία συνταγή για ψαρόσουπα για όσους την προτιμούν πηχτή και βελούδινη. Νόστιμη και πολύ θρεπτική, είναι το ιδανικό πιάτο για να ζεστάνει τις κρύες μέρες. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό κρανιό Νηρέα
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο, καθαρισμένο
3 κλωνάρια σέλινο
5-6 καρότα ολόκληρα καθαρισμένα
2-3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1-2 μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα
1 μέτρια ντομάτα κομμένη στα δύο
2 κρόκοι αυγών
2 κ.σ. κορν φλάουρ
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα, οι πατάτες, τα κολοκυθάκια και η ντομάτα για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Ρίχνουμε και τον κρανιό στην κατσαρόλα, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει χωρίς να διαλυθεί.
3.  Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα λαχανικά και το ψάρι σε μια πιατέλα και περνάμε το ζουμί από το σουρωτήρι. Μεταφέρουμε τον σουρωμένο ζωμό στην άδεια κατσαρόλα.
4. Περνάμε από το μπλέντερ τα λαχανικά και αν θέλουμε και το ψαχνό (χωρίς κόκκαλα)  μέρος του ψαριού.
5.  Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι, το κορν φλάουρ και 1 φλιτζάνι από τον ζωμό του ψαριού και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό.
6. Ανακατεύουμε 2-3 φορές σε χαμηλή φωτιά και σερβίρουμε την ψαρόσουπα ζεστή.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;