Κατηγορίες

Βελούδινη σούπα με καρότο και φινόκιο

Βελούδινη σούπα με καρότο και φινόκιο
Χρειάζεστε γύρω στα 30 λεπτά για να φτιάξετε αυτή την ντελικάτη βελουτέ σούπα που θα σας ξαφνιάσει με την ιδιαιτέρως γεμάτη γεύση της. Το καρότο και το φινόκιο ψήνονται πρώτα στον φούρνο, δίνοντας στη σούπα μια λεπτή γλυκάδα που δένει υπέροχα με τα υπόλοιπα υλικά.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
1 μέτριο φινόκιο (μαραθόριζα), κομμένο σε φέτες
4 κλωναράκια θυμάρι συν έξτρα για το σερβίρισμα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαραθόσπορο (προαιρετικά)
4 κ.σ. γιαούρτι (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζουμε τα καρότα, το φινόκιο, το θυμάρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε λίγο να λαδωθούν.  Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
2. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Μόλις είναι έτοιμα τα καρότα και το φινόκιο, αφαιρούμε τα κλωναράκια θυμαριού και προσθέτουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και το ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις 2 κ.σ. μαραθόσπορο και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.
4. Μετά από 20 λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με το blender χειρός.
5. Σερβίρουμε σε μπολ με κουταλιές γιαούρτι, φυλλαράκια θυμάρι και μαραθόσπορο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;