Κατηγορίες

Σούπα Bloody Mary

07/02/2018 12:00, 0 σχόλια

Σούπα Bloody Mary
Τι θα λέγατε για μια ζεστή, κρεμώδη ντοματόσουπα που έχει τα υλικά και τη σπιρτάδα ενός Βloody Mary; Μπορείτε φυσικά να παραλείψετε τη βότκα και να χρησιμοποιήσετε ίση ποσότητα νερού ή ζωμού.

Υλικά
(για 6 άτομα)

1 κιλό ντομάτες
4 κόκκινα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 κόκκινες πιπεριές, χωρίς τα σπόρια και κομμένες σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1 πρέζα ταμπάσκο
2 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
5 κ.σ. βότκα (προαιρετικά)
150 ml sour cream (ξινή κρέμα) προαιρετικά

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε τις ντομάτες, τα κρεμμμύδια, το σκόρδο, το περισσότερο δεντρολίβανο και τις πιπεριές σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
2. Πολτοποιούμε τη μισή ποσότητα λαχανικών με τον μισό ζωμό στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Το αδειάζουμε σε μια κανάτα. Επαλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαχανικά και τον ζωμό.
3. Προσθέτουμε το ξίδι, το ταμπάσκο, τη Worcestershire σος και τη βότκα. Αν θέλουμε πιο βελουτέ υφή, περνάμε τη σούπα από ένα σουρωτήρι. Τη ζεσταίνουμε και τη σερβίρουμε αμέσως μέσα σε κούπες ή ατομικά μπολάκια μαζί με μια κουταλιά ξινή κρέμα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;