Κατηγορίες

Σαλάτα με παντζάρι, καρύδια και άνηθο

Σαλάτα με παντζάρι, καρύδια και άνηθο
Υλικά 
(για 4 άτομα)

8 παντζάρια μικρά-μέτρια 
3/4 φλιτζανιού καρύδια 
2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μαρούλι
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/2 φλιτζάνι creme fraiche ή sour cream  

Εκτέλεση 
1. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. 
2. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκα παντζάρια, κόβουμε τις κορυφές. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό στο 1-1,5 εκ. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 
3. Σκορπίζουμε τα καρύδια σε μια λαμαρίνα και τα βάζουμε σε ζεστό φούρνο για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να μυρίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε. 
4. Μεταφέρουμε τα ψητά παντζάρια σε σουρωτήρι κάτω από κρύο νερό. Όταν κρυώσουν αρκετά, κόβουμε τις κορυφές με ένα μαχαιράκι και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε τέταρτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. 
5. Χωρίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα πλένουμε καλά, τα σκουπίζουμε και τα μοιράζουμε μαζί με τα παντζάρια σε 4 πιάτα. Προσθέτουμε μια κουταλιά creme fraiche ή sour cream, τα κομμένα καρύδια και τον ψιλοκομμένο άνηθο σε κάθε πιάτο, και σερβίρουμε. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;