Κατηγορίες

Αυγοσαλάτα με άνηθο

Αυγοσαλάτα με άνηθο
Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.

Υλικά 
(για 4 άτομα)

8 μεγάλα αυγά
2 κ.γ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο 
3-4 κ.σ. μαγιονέζα 
1 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση 
1. Βάζουμε τα αυγά σε μια μέτρια κατσαρόλα με κρύο νερό και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν και ύστερα σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 12 λεπτά.  
2. Ετοιμάζουμε ένα μπολ με νερό και πάγο. Με μια λαβίδα, μεταφέρουμε τα αυγά στο μπολ με το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά. 
3. Στο ενδιάμεσο, ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
4. Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε στη μέση αρχικά και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε. Πετάμε το νερό από το μπολ και το σκουπίζουμε. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα αυγά στο μπολ, μαζί με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το πιπέρι, το αλάτι και τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε καλά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;