Κατηγορίες

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια

12/03/2019 17:30, 0 σχόλια

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια
Λαχταριστή και ιδιαίτερη σαλάτα με πολλά θρεπτικά συστατικά. Οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής θα την απολαύσσουν σαν ένα κυρίως ολοκληρωμένο γεύμα!

Υλικά

(για 4 άτομα)

350 γρ. διάφορα σαλατικά της αρεσκείας μας (φύλλα σπανάκι, ρόκα, μαρούλι)
300 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
500g ντοματίνια, κομμένα στα δύο
1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
 
Για το ντρέσιγνκ

1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη   
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Το σκόρδο το πετάμε.
2. Χτυπάμε σε σέικερ ή σε ένα βάζο με καπάκι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά, τα μανιτάρια, τα ντοματίνια και τις φέτες αβοκάντο. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;