Κατηγορίες

Ζεστή ρεβιθοσαλάτα με μανιτάρια

Ζεστή ρεβιθοσαλάτα με μανιτάρια
Ζεστή ρεβιθοσαλάτα, υγιεινή, πολύ γευστική και χορταστική. Ό,τι πρέπει για ελαφρύ μεσοβδομαδιάτικο γεύμα και για αποτοξίνωση από την κρεατοφαγία.

Υλικά

(για 4 άτομα)

250 γρ. ρεβίθια
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
χυμό από 1 ½ λεμόνι
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα της αρεσκείας σας, κομμένα σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε από την προηγούμενη τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν. Τα βράζουμε, προσθέτοντας και το κλωνάρι δενδρολίβανου, μέχρι να μαλακώσουν καλά χωρίς να διαλυθούν. Όταν κοντεύουν να είναι έτοιμα τα αλατίζουμε.
2. Ενώ τα ρεβίθια μαγειρεύονται, ετοιμάζουμε τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Τα σβήνουμε με το μισό χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνουμε τη φωτιά.
3. Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι με το υπόλοιπο λεμόνι. Σουρώνουμε τα ρεβίθια (πετάμε το δενδρολίβανο) και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;