Κατηγορίες

Σαλάτα με λεμονάτα ρεβίθια

09/01/2017 19:00, 0 σχόλια

Σαλάτα με λεμονάτα ρεβίθια
Μια σαλάτα με υπέροχη λεμονάτη γεύση που μπορεί να σερβιριστεί και σαν ένα ελαφρύ γεύμα. Δοκιμάστε τη και βάλτε τα ρεβίθια στη διατροφή σας με ένα νόστιμο τρόπο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

3 φλιτζάνια ρεβίθια που τα έχουμε βάλει από την προηγούμενη μέρα να μουλιάζουν
1 κλωνάρι σέλινο ολόκληρο
1 κλωνάρι δενρολίβανο
1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
4 κ.σ. ε. π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/3 κ.γ. μουστάρδα Dijon
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1 κ.γ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο



Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε (κατά προτίμηση σε εμφιαλωμένο νερό) τα ρεβίθια για 1 περίπου ώρα. Προσθέτουμε τότε το σέλινο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ½ ώρα ακόμα. Δεκαπέντε λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος, προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Δοκιμάζουμε αν τα ρεβίθια είναι βρασμένα, χωρίς να έχουν διαλυθεί, διαφορετικά συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το βράσιμο.
2. Ενώ τα ρεβίθια βράζουν ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Χτυπάμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μέχρι να προκύψει ένα ελαφρώς παχύρευστο μείγμα.
3. Βγάζουμε την κατσαρόλα με τα ρεβίθια από τη φωτιά και τα σουρώνουμε. Πετάμε το σέλινο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, προσθέτουμε τις 4 κ.σ. λάδι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;