Κατηγορίες

Παντζαροσαλάτα με καρύδια και ξινόμηλο

11/01/2018 19:30, 0 σχόλια

Παντζαροσαλάτα με καρύδια και ξινόμηλο
Μια πεντανόστιμη χειμωνιάτικη σαλάτα για όσους αγαπούν το παντζάρι. Όλα τα υλικά της δένουν τέλεια μεταξύ τους και δίνουν ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Θα ταιριάξει πάρα πολύ με τα ψητά μας, ενώ μια ωραία ιδέα είναι να την απολαύσουμε πάνω σε μπρουσκέτες χωριάτικου ψωμιού.

Υλικά
(για 2 άτομα)

1 συσκευασία παντζάρια (4) βρασμένα, σε κενό αέρος από το σούπερ μάρκετ
1 ξυνόμηλο
3/4 από 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι καρυδόψυχα χοντροκομμένη
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το λάδι.
2. Σε ένα δεύτερο μπολ τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη τα παντζάρια και το ξυνόμηλο.
3. Ρίχνουμε στο μπολ με τα παντζάρια και το ξυνόμηλο το γιαούρτι με το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλάτι και την καρυδόψυχα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;