Κατηγορίες

Γιορτινή σαλάτα με αχλάδι και ροκφόρ

Γιορτινή σαλάτα με αχλάδι και ροκφόρ
Γιορτινή και δροσερή σαλάτα με αχλάδια, ροκφόρ, καρύδια, ρόδι και ένα ντρέσινγκ που θα απογειώσει τη γεύση της. Ο συνδυασμός των υλικών είναι θαυμάσιος και αξίζει δοκιμής.

Υλικά
(για 4 άτομα)

300 γρ. τρυφερά φύλλα ρόκα
150 γρ. λόλα κόκκινη
4 αχλάδια καλά πλυμένα και κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι ροκφόρ κομματιασμένο με το πιρούνι
¾ φλιτζανιού καρύδια ψίχα χοντροκομμένα και ελαφρά καβουρδισμένα
σπόρια από 1 ρόδι

Για το ντρέσινγκ

¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο με ρόδι
3 κ.σ. χυμό ροδιού
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα και τη λόλα κομμένη με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια. Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τις σαλάτες σε μια πιατέλα.
3. Μοιράζουμε επάνω στις σαλάτες τα αχλάδια, το ροκφόρ, τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;