Κατηγορίες

Σαλάτα με καραμελωμένα αχλάδια και blue cheese

10/11/2017 18:00, 0 σχόλια

Σαλάτα με καραμελωμένα αχλάδια και blue cheese
Μια πρωτότυπη και πολύ γευστική σαλάτα για το φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα τραπέζια. Ο συνδυασμός καραμελωμένα αχλάδια-blue cheese-καρύδια είναι απλά ακαταμάχητος!

Υλικά
(για 2-4 άτομα)

2 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
50 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
100 γρ. καρύδια
200 γρ. μπλε τυρί
1 μεγάλο μπολ τρυφερά φύλλα από ρόκα και σπανάκι
μερικά φρέσκα φύλλα κόλιανδρου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε τα αχλάδια και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Ανακατεύουμε τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να καραμελώσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά.
2. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μπαλσάμικο μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να συμπυκνωθεί και να στέκεται πάνω στο κοίλο μέρος του κουταλιού. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
3. Ψήνουμε τα καρύδια στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 7-10 λεπτά.
4. Μοιράζουμε τα φύλλα σαλάτας σε κάθε πιάτο. Τακτοποιούμε επάνω τα καραμελωμένα αχλάδια, πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο μπλε τυρί και τα καρύδια, προσθέτουμε προαιρετικά τα φύλλα κόλιανδρου, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;