Κατηγορίες

Φασόλια άσπρα σαλάτα (πιάζ)

Φασόλια άσπρα σαλάτα (πιάζ)
Νόστιμη, δροσερή και εύκολη σαλάτα με αγνά υλικά, που είναι από μόνη της ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα. Μια πολύ καλή ιδέα για να φάμε το αγαπημένο όσπριο της ελληνικής κουζίνας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. φασόλια μέτρια άσπρα
1 κλωνάρι σέλινο
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 καρότα καθαρισμένα, βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
1 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
3/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε σε κρύο νερό αποβραδίς τα φασόλια. Τα βράζουμε μαζί με το κλωνάρι σέλινο για 1 ½ περίπου ώρες, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να παραβράσουν (εξαρτάται και από τα φασόλια). Τα σουρώνουμε, πετάμε το σέλινο και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Στο μεταξύ έχουμε σοτάρει ελαφρά σε λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν τις πιπεριές. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
3. Σε μια μεγάλη πιατέλα ανακατεύουμε τα φασόλια, τις πιπεριές, τα καρότα, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
4. Χτυπάμε σε ένα βαζάκι το λάδι με το λεμόνι, περιχύνουμε τη σαλάτα των φασολιών και σερβίρουμε. Η σαλάτα τρώγεται κρύα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;