Κατηγορίες

Σαλάτα Caesar με ψητές γαρίδες

Σαλάτα Caesar με ψητές γαρίδες
Δοκιμάζουμε μια διαφορετική εκδοχή της δημοφιλούς σαλάτας με ζουμερές ψητές γαρίδες και ελαφρύ dressing με γιαούρτι. Εύκολη, γρήγορη και χορταστική, μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα με όλη τη νοστιμιά που χρειάζεστε.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
2 κ.γ. ε.π. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 μεγάλο μαρούλι, πλυμένο και χοντροκομμένο
2 φλιτζάνια κρουτόν έτοιμα ή σπιτικά (βλ. συνταγή)
3/4 φλιτζανιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι φλούδες παρμεζάνας για γαρνίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσιγνκ
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, τα ντοματίνια και τα κρουτόν. Το αφήνουμε κατά μέρος.
2. Ψήνουμε τις γαρίδες: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Τις μεταφέρουμε στο μπολ με το μαρούλι.
3. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να πάρουμε μια λεία σάλτσα.
4. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με φλούδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;