Κατηγορίες

Αυγά μάτια με σπαράγγια τυλιχτά με μπέικον

11/05/2017 12:00, 0 σχόλια

Αυγά μάτια με σπαράγγια τυλιχτά με μπέικον
Μια γκουρμέ επιλογή που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα για να ξεφύγετε από το κλασικό πρωινό. Είναι απίστευτο το πώς ο συνδυασμός του αυγού με τα σπαράγγια μπορούν να απογειώσουν τη γεύση.

Υλικά
(για 2 άτομα)

4 μεγάλα αυγά
1 ματσάκι μέτρια σπαράγγια
8 φέτες μπέικον
ελαιόλαδο
λίγη παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και κόβουμε τις άκρες τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε ταψί πάνω σε φύλλο λαδόκολλας για ψήνουμε για 5-6 λεπτά.
3. Γυρίζουμε τα σπαράγγια, αλείφοντας τα με ένα πινέλο με το λίπος που έβγαλε το μπέικον και τα ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
4. Τηγανίζουμε τα αυγά σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι τα ασπράδια σχεδόν να σφίξουν.
4. Με τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε προσεκτικά στο πιάτο, τοποθετούμε δίπλα τα τυλιγμένα σπαράγγια, ρίχνουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;