Κατηγορίες

Αυγά μάτια με ντομάτα

Αυγά μάτια με ντομάτα
Η φρέσκια ντομάτα δίνει μοναδική νοστιμιά σε αυτό το απολαυστικό πιάτο που τρώγεται όλες τις ώρες. Απαραίτητο συνοδευτικό το ψωμί για… βουτιές!

Υλικά

(για 2-4 άτομα)

4 μεγάλες και ώριμες ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
4 μεγάλα αυγά
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
παρμεζάνα σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Αφού κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο και το γυρίζουμε στο λάδι για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
2. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε στη φωτιά, χαμηλώνουμε την ένταση και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
3. Με μια ξύλινη κουτάλα, κάνουμε μια γούβα στη σάλτσα και σπάμε προσεκτικά ένα αυγό μέσα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξουν τα ασπράδια και οι κρόκοι να μελώσουν.
4. Μεταφέρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε από πάνω κομμάτια παρμεζάνας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;