Κατηγορίες

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου
Αγνό και θρεπτικό ρόφημα από ωμά αμύδγαλα, ιδανικό για χορτοφάγους, άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη και όσους αποφεύγουν το αγελαδινό γάλα. Μπορείτε να προσθέσετε κακάο, μέλι, κανέλα ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Υλικά
(για 2 φλιτζάνια)

1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα (κατά προτίμηση βιολογικά)
2 φλιτζάνια νερό, συν περισσότερο για μούλιασμα
γλυκαντικές ουσίες όπως μέλι, σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου, κατά βούληση (προαιρετικά)



Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψει και 3-4 εκατοστά επιπλέον γιατί θα φουσκώσουν. Τα αφήνουμε έτσι να μουλιάσουν για 1 μέρα. Όσο πιο πολύ μουλιάσουν τόσο πιο κρεμώδες γίνεται το γάλα.
2. Σουρώνουμε τα αμύγδαλα και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με 2 φλιτζάνια νερό και τα χτυπάμε στην μεγαλύτερη ταχύτητα για 2 λεπτά.
3. Σουρώνουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ με σουρωτήρι μέσα στο οποίο έχουμε τοποθετήσει ένα τουλπάνι. Στρίβουμε και πιέζουμε το τουλπάνι ώστε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο γάλα αμυγδάλου. Θα πρέπει να πάρουμε περίπου 2 φλιτζάνια γάλα.
4. Προσθέτουμε όση γλυκαντική ουσία θέλουμε και το απολαμβάνουμε. Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για 2 με 3 μέρες.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;