Κατηγορίες

Κουλουράκια κανέλας με ελαιόλαδο

07/03/2018 18:00, 0 σχόλια

Κουλουράκια κανέλας με ελαιόλαδο
Υπέροχα κουλουράκια, εύκολα, μυρωδάτα και υγιεινά. Είναι κατάλληλα και για την περίοδο της νηστείας. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι κανέλα!

Υλικά
(για  50 περίπου κουλουράκια)

800 γρ. αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι σόδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
5 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και  το κονιάκ.
2. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
3. Προσθέτουμε τα 3/4 από το μείγμα του αλευριού στο πρώτο μπολ με τα υγρά συστατικά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Το υπόλοιπο μείγμα αλευριού το προσθέτουμε λίγο-λίγο ώστε να προσέξουμε να μην βάλουμε πολύ αλεύρι και σφίξει η ζύμη. Μόλις προκύψει μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Πλάθουμε με τα χέρια μας κουλουράκια σε ό,τι σχήματα θέλουμε. Τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλουμε όσο είναι ζεστά τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;