Κατηγορίες

Νηστίσιμες κρέπες

06/03/2018 19:00, 0 σχόλια

Νηστίσιμες κρέπες
Πεντανόστιμες κρέπες, χωρίς γάλα και αυγό, ό,τι πρέπει για ένα πρωινό ή απογευμαντινό σνακ σε περιόδους νηστείας. Μπορείτε να τις συνδυάσετε με φρούτα και ξηρούς καρπούς, με κάποια αλμυρή γέμιση ή με ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας!

Υλικά
(για 12-14 κρέπες)

3 φλιτζάνια αλεύρι
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. ζάχαρη καστανή (για γλυκές κρέπες)
1 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
4-5 κ.σ. αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση
1. Χτυπάμε καλά με το σύρμα σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι, μέχρι να προκύψει ένας αραιός χυλός. Αν βγει πολύ σφιχτός προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό. Τον αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά να δέσει.
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε 1/2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο και μόλις κάψει ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από τον χυλό ίσα-ίσα να καλύψει τον πάτο και ψήνουμε για μερικά λεπτά. Μόλις ανασηκώσουμε λίγο την κρέπα με μια σπάτουλα και δούμε ότι έχει ψηθεί την γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.
3. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός προσθέτοντας κάθε φορά 1/3 κ.σ. αραβοσιτέλαιο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;