Κατηγορίες

Κρουασάν βουτύρου με τυρί κρέμα και σπιτική πραλίνα

07/03/2018 10:00, 0 σχόλια

Κρουασάν βουτύρου με τυρί κρέμα και σπιτική πραλίνα
Λαχταριστά αφράτα κρουασανάκια βουτύρου Χρυσή Ζύμη που θα δώσουν άρωμα Γαλλίας σε κάθε στιγμή της ημέρα σας. Γεμίστε τα με τυρί κρέμα και σπιτική πραλίνα και απολαύστε τα! Ένας ξεχωριστός συνδυασμός που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά
(για 12 κρουασάν)

1 συσκευασία Croissants βουτύρου Χρυσή Ζύμη
150 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. σπιτική πραλίνα

Για την σπιτική πραλίνα
250 γρ. φουντούκια ξεφλουδισμένα
1/4 φλιτζανιού άγλυκο κακάο
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. φουντουκέλαιο ή σπορέλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε την σπιτική πραλίνα: Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα μικρό ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν μια πάστα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Βάζουμε την πραλίνα σε βαζάκι που κλείνει και τη διατηρούμε στο ψυγείο. 
2. Βάζουμε τα κρουασάν σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε τα κρουασάν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
3. Κόβουμε τα κρουασάν στη μέση, τοποθετούμε στο κάτω μέρος τους από λίγο τυρί κρέμα. προσθέτουμε από πάνω λίγη σπιτική πραλίνα και τα σκεπάζουμε με το επάνω μέρος τους. Σερβίρουμε αμέσως.

Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε...Πέτυχε!





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;