Κατηγορίες

Αρωματική μαρμελάδα μανταρίνι

08/01/2018 18:00, 0 σχόλια

Αρωματική μαρμελάδα μανταρίνι
Μια υπέροχη και εύκολη μαρμελάδα για πρωινό που μοσχοβολά μανταρίνι. Μπορούμε να τη βάλουμε στο γιαούρτι μας, να την απολαύσουμε μαζί με το κέικ μας και να τη χρησιμοποιήσουμε ως γέμιση σε διάφορες γλυκές λιχουδιές.

Υλικά
(για 3 μέτρια βάζα των 250 ml)

1 ½ κιλό μανταρίνια ζουμερά και σφιχτά, με τη φλούδα να κολλάει πάνω τους (όχι κούφια), χωρίς κουκούτσια
1200 γρ. ζάχαρη
χυμό από ½ λεμόνι



Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και αφαιρούμε μια ροδέλα από τη φλούδα τους, από τη μεριά που συνδέεται το κοτσάνι. Το υπόλοιπο μανταρίνι το κόβουμε στα δύο.
2. Βάζουμε τα μανταρίνια με τη φλούδα σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 1 λεπτό. Τα σουρώνουμε και σε ένα βαθύ μπολ τα κόβουμε σε κομματάκια. Η φλούδα να είναι κομμένη σε ακόμη πιο μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε άδεια κατσαρόλα μαζί με 2 φλιτζάνια νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Προσέτουμε και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Αν η μαρμελάδα μας είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Προσθέτουμε το λεμόνι , ανακατεύουμε και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.
3. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε με το καπάκι τους.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;