Κατηγορίες

Αλμυρά ντόνατς με τυρί κρέμα και μυρωδικά

28/11/2018 21:00, 0 σχόλια

Αλμυρά ντόνατς με τυρί κρέμα και μυρωδικά
Φουρνιστά αλμυρά ντόνατς, bagels ή γρήγορα τυρένια ψωμάκια, όπως και να τα αποκαλέσεις, το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και θα σας κάνει να νιώσετε πολύ δημιουργικοί. Η συνταγή που σας δίνουμε είναι πολύ εύκολη- μετά από 20 λεπτά θα αφεθείτε στη λαχταριστή τους γεύση.

Υλικά
(για περίπου 6 ντόνατς)

1 1/2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1 1/2 κ.σ. τυρί κρέμα, λιωμένο
3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικά)
1 κ.σ. μείγμα μυρωδικών της αρεσκείας μας
1 αυγό
1/4 φλιτζανιού τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας όπως μοτσαρέλα
6-8 κ.σ. ξινόγαλα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και λαδώνουμε ελαφρά το ειδικό ταψί για ντόνατς.
2. Στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα για 15 δευτερόλεπτα.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα μυρωδικά,  το αυγό και το τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ξινόγαλα μέχρι να σχηματιστεί ένας αρκετά πηχτός χυλός.
4. Βάζουμε το σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλη στρογγυλή μύτη και γεμίζουμε τα καλούπια του ταψιού. Ψήνουμε για 11-15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
5. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;