Κατηγορίες

Pancakes με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

Pancakes με λεμόνι και παπαρουνόσπορο
Δώστε στο πρωινό τραπέζι σας μια διαφορετική πινελιά με αυτά τα αφράτα, αρωματισμένα με ξύσμα και χυμό λεμονιού pancakes. Ο παπαρουνόσπορος, όταν ψηθεί, προσφέρει στα γλυκά και στα κέικ μας μια γεύση γλυκιά που θυμίζει λίγο αυτή του καρυδιού.

Υλικά

(για 4 άτομα)

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
2 φλιτζάνια ξινόγαλα (μπορούμε να το φτιάξουμε συνδυάζοντας 3/4 φλιτζανιού γιαούρτι με 1/4 φλιτζανιού γάλα)
2 μεγάλα αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
βούτυρο ή φυτικό λάδι για τηγάνισμα
μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού. Τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας, να πάρει άρωμα η ζάχαρη.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα και ανακατεύουμε ξανά. Το αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το ξινόγαλα, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο.
4. Προσθέτουμε τα υγρά συστατικά στα ξηρά. Προθέτουμε και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
5. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή λάδι. Ρίχνουμε την επιθυμητή ποσότητα χυλού ανάλογα με το μέγεθος των pancakes που θέλουμε να έχουμε  (περίπου 2 κ.σ. για μία μικρή τηγανίτα) και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το κάτω μέρος. Με μία σπάτουλα αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
6. Σερβίρουμε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;