Κατηγορίες

Τηγανίτες με κολοκυθάκια

Τηγανίτες με κολοκυθάκια
Απλά υλικά, εύκολη προετοιμασία και εκτέλεση, ξεχωριστή γεύση. Αυτές οι τηγανίτες κολοκυθιού είναι υπέροχες για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα και να απολαύσουν ένα υγιεινό πρωινό. Ταιριάζουν πολύ με ένα ντιπ από γιαούρτι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

700 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο  
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε το τριμμένο κολοκύθι σε ένα σουρωτήρι πάνω από το νεροχύτη. Προσθέτουμε  αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Το αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλει τα υγρά του. Χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, στραγγίζουμε εντελώς τα κολοκυθάκια.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια, το αλεύρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το αυγό, λίγο αλάτι και πιπέρι κατά βούληση ώστε να προκύψει ένα παχύρευστο κουρκούτι.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε  κουταλιές από το μείγμα- όχι πολύ κοντά τη μία με την άλλη- πιέζοντας, δίνουμε στρογγυλό σχήμα και τις πατάμε ελαφρά μια σπάτουλα να γίνουν σαν τηγανίτες.  Τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;