Κατηγορίες

Αρωματικό βούτυρο με μυρωδικά

Μια εύκολη συνταγή και καταπληκτική ιδέα για το πρωινό αλλά και για να συνοδεύσετε τα κρέατα σας. Αν σας έχουν περισσέψει λίγα φρέσκα μυρωδικά, χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε αρωματισμένο βούτυρο που θα δώσει άλλη νοστιμιά στο ψωμί αλλά και στο κοτόπουλο, το μπιφτέκι ή την μπριζόλα σας.

Υλικά
(για 2 κυλίνδρους)

250 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει.
2. Το χτυπάμε καλά μέσα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ώστε να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα ώστε να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
3. Βγάζουμε το αρωματισμένο βούτυρο από το ψυγείο και το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Τυλίγουμε το κάθε ένα σε μεμβράνη και ρολάρουμε ώστε να πάρει το σχήμα κυλίνδρου. Στρίβουμε και δένουμε τις δύο άκρες κάθε μεμβράνης.
4. Βάζουμε τους δύο κυλίνδρους του βουτύρου στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον πριν τους χρησιμοποιήσουμε ώστε να στερεοποιηθούν καλά. Όταν θα το χρησιμοποιήσουμε το κόβουμε σε φέτες επιθυμητού πάχους.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;