Κατηγορίες

Αυγά Μπένεντικτ

Αυγά ποσέ, τραγανό μπέικον και βελούδινη σάλτσα ολαντέζ πάνω σε φρυγανισμένα στρογγυλά ψωμάκια. Η νεοϋορκέζικη εκδοχή του ιδανικού πρωινού ή brunch για να ξεκινήσει νόστιμα η μέρα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 αυγά
2 μάφιν αγγλικού τύπου ή μαλακά στρογγυλά ψωμάκια κομμένα στα δύο, οριζόντια
2 κ.σ. βούτυρο
4 ολόκληρες φέτες μπέικον
1 κ.γ. ξίδι

Για τη σάλτσα ολαντέζ

4 κρόκοι αυγών
8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
αλάτι & φεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το ξύδι και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει σπάμε μέσα προσεχτικά ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει καλά το ασπράδι. Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα αυγά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.
2.  Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο, 1-2 κ.σ. νερό και χτυπάμε καλά μέχρι οι κρόκοι να ασπρίσουν. Βάζουμε το μπολ πάνω από νερό που βράζει και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
4. Βουτυρώνουμε τα ψωμάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 3-4 λεπτά.
5. Ζεσταίνουμε πάλι τα αυγά βάζοντάς τα για 1 λεπτό σε βραστό νερό.
6. Στο κάθε μισό ψωμάκι τοποθετούμε μία φέτα μπέικον, από πάνω ένα αυγό και περιχύνουμε με 1-2 κ.σ. σάλτσα oλαντέζ.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;