Κατηγορίες

Γλυκό ψωμί με πορτοκάλι και cranberries

Γλυκό ψωμί με πορτοκάλι και cranberries
Πρωτότυπο σπιτικό ψωμάκι αρωματισμένο με πορτοκάλι, που μπορείτε να απολαύσετε ιδανικά την περίοδο των εορτών κάθε ώρα. Είναι κατάλληλο για πρωινό, συνοδευτικό του καφέ αλλά και σνακ.

Υλικά
(για 2 μέτρια ψωμιά)

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια cranberries
3/4 φλιτζανιού γάλα
150 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
2 κ.γ. bakin powder
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 αυγά
½ φλιτζάνι sour cream (ξινή κρέμα)
1 κ.γ. βανίλια



Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να γίνει μια ψιχουλιαστή ζύμη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού  και τα cranberries.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη sour cream, το γάλα και τη βανίλια και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε χαλαρά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες μακρόστενες και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε αν τα ψωμιά είναι έτοιμα μπήγοντας τη λάμα ενός μικρού μαχαιριού μέσα στο ψωμί. Αν η λάμα βγει στεγνή τότε είναι έτοιμα.
5. Βγάζουμε τις φόρμες από το φούρνο και αφήνουμε τα ψωμιά να κρυώσουν πριν τα κόψουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;