Κατηγορίες

Αυγά στο φούρνο με σπανάκι και ντομάτα

06/08/2018 15:00, 0 σχόλια

Αυγά στο φούρνο με σπανάκι και ντομάτα
Εύκολο και υγιεινό πιάτο για πρωινό κι όχι μόνο, που δεν απαιτεί πολλά και περίεργα υλικά. Η νοστιμιά του είναι δεδομένη.

Υλικά

(για 2 άτομα)

2 ή 4 αυγά
300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι
2 ντομάτες χοντροκομμένες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε για 2-3 λεπτά το σπανάκι. Το σουρώνουμε και το κόβουμε σε κομματάκια.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, την πάπρικα, τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, 1/3 φλιτζανιού νερό και βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.
3. Μοιράζουμε το καυτό περιεχόμενο του τηγανιού σε δύο ατομικά κεραμικά ταψάκια. Σπάμε στο κέντρο του καθενός από ένα ή δύο αυγά μάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7-8 περίπου λεπτά.
4. Βγάζουμε  τα ταψάκια από το φούρνο πασπαλίζουμε κάθε αυγό με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι, γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;