Κατηγορίες

Μαλακά μπισκότα με καρότο και βρώμη

Μαλακά μπισκότα με καρότο και βρώμη
Νόστιμα και μαλακά μπισκοτάκια με καρότο και βρώμη. Ό,τι πρέπει για πρωινό με ένα ποτήρι γάλα και για μασούλημα στο γραφείο.

Υλικά
(για 15 μπισκότα περίπου)

100 γρ. βρώμη
¾ φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και ελαφρώς κρύο
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
¾ φλιτζανιού καρότο τριμμένο
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε μαζί το λάδι ή το βούτυρο με το αυγό και τη βανίλια. Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και βρώμης, ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε μέσα και το τριμμένο καρότο. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βάζουμε 15 στρογγυλές κουταλιές από τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τα τοποθετήσουμε πάνω σε μια σχάρα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;