Κατηγορίες

Ταρτάκια με μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Ταρτάκια με μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια
Λαχταριστά αλμυρά ταρτάκια με μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και τυρί. Ένα τέλειο ορεκτικό που μπαίνει στο καθημερινό αλλά και στο γιορτινό τραπέζι.

Υλικά
(για 16 ταρτάκια)

1 συσκευασία φύλλο ζύμης για τάρτα ή ζύμη κουρού
450 γρ. μανιτάρια άσπρα, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό
1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί (μπορεί να υποκαταστήσει κοτόπουλο ή ζωμό λαχανικών)
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσουν να καραμελώσουν, περίπου 20 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε  ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να εξατμιστούν τα υγρά, περίπου 20 λεπτά,
4. Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους, περίπου 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας τα καφετιά κομμάτια στον πάτο του τηγανιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν όλα υα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
5. Απλώνουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένα φορμάκια για ταρτάκια έτσι ώστε να σκεπάζει τον πάτο και τα τοιχώματα τους. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε πολλά σημεία τη ζύμη.
6. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταρτάκια, προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα. Τα βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;