Κατηγορίες

Αλμυρό στρούντελ με μανιτάρια και λαχανικά

Αλμυρό στρούντελ με μανιτάρια και λαχανικά
Ποιος είπε ότι τα στρούντελ είναι μόνο γλυκά; Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα πολύ νόστιμο στρούντελ με Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη γεμισμένη με μανιτάρια και διάφορα λαχανικά και πιστέψτε μας όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1 πακέτο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
3 κ.σ. βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης σε μέτρια κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά σε μέτρια κομμάτια
2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα, βρασμένα και κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια
300 γρ. μανιτάρια κονσέρβα καλά πλυμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
1 κ.γ.πάπρικα καπνιστή
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βγάζουμε τη σφολιάτα από την κατάψυξη και την αφήνουμε μέσα στη συσκευασία της σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσει καλά (2 ώρες περίπου) και στη συνέχεια κόβουμε στα δύο το κάθε φύλλο.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
3. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα καρότα, την πάπρικα, τον μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος και τα τυριά. Ανακατεύουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Σβήνουμε τη φωτιά.
4. Μοιράζουμε τη γέμιση στα 4 κομμάτια φύλλου σφολιάτας και τα τυλίγουμε σε ρολό.
5. Αλείφουμε τα στρούντελ με χτυπημένο αυγό και τα αφήνουμε στον φούρνο για 30 περίπου λεπτά μέχρι τα στρούντελ να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.

Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε....Πέτυχε!





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;