Κατηγορίες

Κοτόπιτα με φέτα και μυρωδικά

06/12/2017 18:00, 0 σχόλια

Κοτόπιτα με φέτα και μυρωδικά
Μια πίτα πλούσια  σε γεύση, από αυτές που δεν σταματάς στο ένα κομμάτι. Η συγκεκριμένη συνταγή για κοτόπιτα με φέτα και μυρωδικά θα σας κάνει να τη φτιάχνετε ξανά και ξανά και φυσικά θα τη λατρέψει όλη η οικογένεια.

Υλικά
(για 1 μέτριο ταψί)

2 φύλλα χωριάτικη σφολιάτα ή 1 χωριάτικη ζύμη ανοιγμένη σε δύο φύλλα
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
500 γρ. πικάντικη φέτα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού δυόσμο, ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
2-3 αυγά χτυπημένα
150 ml κρέμα γάλακτος light
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Οταν το κοτόπουλο αρχίσει να ροδίζει προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλατοπίπερο, 3 φλιτζάνια ζεστό νερό και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά.
3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση της πίτας: Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και με τα δάχτυλά μας το ξεψαχνίζουμε σε μικρά κομματάκια αφαιρώντας κόκαλα και πέτσες. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα χτυπημένα αυγά, την κρέμα γάλακτος και λίγο ακόμη αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά με μια φαρδιά κουτάλα να ενωθούν οι γεύσεις.
4. Απλώνουμε το 1 φύλλο της ζύμης σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Επάνω του στρώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο γυρίζοντας τις άκρες του προς τα μέσα. Χαράζουμε σε μερίδες την επιφάνεια, ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και λίγες σταγόνες νερού.
5. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά μέχρι η επιφάνειανα πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;