Κατηγορίες

Στριφτά σφολιατάκια με τυρί και μπέικον

Στριφτά σφολιατάκια με τυρί και μπέικον
Ένα απλό και νόστιμο σνακ που μπορούμε να φτιάξουμε με κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτα. Για πρωινό, για τη δουλειά, για τις απογευματινές λιγούρες ή για βραδιές με ταινία. Φτιάξε πολλά γιατί είναι εθιστικά!

Υλικά

1 πακέτο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
1 μεγάλο αυγό 
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
120 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
150 γρ. μπέικον, κομμένο σε λωρίδες
1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε 1 ή 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.
2. Απλώνουμε σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο τη σφολιάτα. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε με πινέλο όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
3. Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το θυμάρι και αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στη σφολιάτα. Με έναν πλάστη πιέζουμε το μείγμα να κολλήσει πάνω στη σφολιάτα. Προσθέτουμε και τις λωρίδες μπέικον.
4. Με κοφτερό μαχαίρι ή με τη ροδέλα της πίτσας, κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες 1,5-2 εκ. φάρδος περίπου. Στρίβουμε τις λωρίδες και τις βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. 




 




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;