Κατηγορίες

Σάντουιτς ολικής με λεμονάτο τόνο, φινόκιο και κάππαρη

Σάντουιτς ολικής με λεμονάτο τόνο, φινόκιο και κάππαρη
Ένα αλμυρό, υγιεινό και ελαφρύ σνακ που γίνεται ακόμα πιο νόστιμο αν το αφήσουμε να σταθεί για λίγα λεπτά μετά την παρασκευή του, για να δέσουν οι έντονες γεύσεις.

Υλικά
(για 2 σάντουιτς)

200 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο
1/4 φλιτζανιού κάππαρη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
2 λεμόνια, το ξύσμα και το χυμό τους
2 κλωναράκια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1/2 μπαγκέτα ολικής αλέσεως, κομμένη στη μέση κατά μήκος κατά μήκος και στη συνέχεια σταυρωτά
ρόκα για το σερβίρισμα
πάστα ελιάς για το σερβίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το μαριναρισμένο φινόκιο
1/4 φλιτζανιού ξίδι ρυζιού
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φινόκιο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση
1. Συνδυάζουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και 1/2 φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 3 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το φινόκιο και το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Φτιάχνουμε το σάντουιτς: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε 1/3 του φλιτζανιού από το φινόκιο με την κάππαρη, το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασο, τη μουστάρδα, τον τόνο, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα στο κάτω μέρος της μπαγκέτας, προσθέτουμε από πάνω τη ρόκα και την πάστα ελιάς και κλείνουμε το σάντουιτς.

Πηγή: www.saveur.com


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;